top of page
Поиск
  • svetlanadubinina80

Як розвинути літературні здібності

Обновлено: 24 мар. 2019 г.


Літературні здібності - це, в першу чергу, вміння мислити творчо. Щоб дитина навчилася складати розповіді, казки або вірші, а також полюбила літературу і захопилася читанням, необхідно розвивати в ній вміння мислити нестандартно.

Для того щоб дитина навчилася складати розповіді і казки, добре запам'ятовувати вірші і мислити образно, необхідно регулярно проводити з нею заняття.

Частіше читайте їй вголос літературу, а потім просіть переказати почуте в усному або письмовому вигляді (залежно від віку дитини). Попросіть малюка розповісти вам про сюжет його улюбленого мультфільму і проаналізувати поведінку його героїв. Добре підходять для розвитку образного мислення і логіки настільні ігри, розвиваючі кмітливість, пам'ять і уяву. Навіть найменші діти залучаються до процесу таких ігор із задоволенням. Сьогодні існує й безліч спеціальних сайтів з розвиваючими іграми в режимі онлайн, грати в які можуть діти, що опанували навичками роботи на комп'ютері.

Ще одним способом тренування і розвитку уяви є проста гра в асоціації. Попросіть дитину підібрати слова, які асоціюються у неї з певною річчю або явищем. Можна також показати малюкові картинку і попросити його придумати по ній розповідь.

Частіше давайте дитині творчі завдання вдома і на вулиці. Гуляючи в парку, просіть малюка придумати, про що розмовляють між собою качки, плаваючі в ставку, або пташки, що сидять у кроні дерева. По приході додому дайте дитині завдання згадати й описати все, що ви сьогодні побачили під час прогулянки.

Цікаві завдання, які допоможуть розвинути творчі здібності, можна придумувати, перебуваючи в будь-якому місці. Вчіть малюка бачити в малому велике, а у великому мале, і тоді він обов'язково виросте цікавою особистістю.


4 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Учитель... Обычный необычный человек

Обычный необычный человек… И как могу я на вопрос ответить? Учитель был и есть из века в век. И это трудно не заметить. Да, он обычный человек…Такой, как все… Он ходит, дышит, любит… И вот вопрос: он

bottom of page